Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 500 g Hlíva ústřičná
  • 2 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 219.2 mg
  • Vláknina 4542.8 mg
  • Vitamín A 4542.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme.

  • 2

    Oloupaný česnek rozmačkáme, osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a opečeme do zlatova. Opepříme a vyjmeme z pánve.

  • 3

    Rozehřejeme zbylý olej, necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme houby a smažíme je dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici.

  • 4

    Pokrm zalijeme jablečným octem, podle chuti přisolíme.

  • 5

    Salát podáváme vlažný, posypaný opečeným chlebem a lístky bazalky.

Komentáře k receptu