Sýrový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 60 g Žervé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 110.2 mg
  • Vláknina 1206 mg
  • Vitamín A 1206 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelín nadrobno nakrájíme a rozmělníme vidličkou. Přidáme žervé a za postupného přilévání zakysané smetany (nebo kyselého mléka) mícháme, až vznikne krémová omáčka. Nakonec přimícháme nasekané ořechy.

  • 2

    Dip rozdělíme do mističek a podáváme se slanými sušenkami nebo tyčinkami.

Komentáře k receptu