Martinovy podkovy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 214.1 mg
 - Draslík 186.3 mg
 - Vláknina 4003.6 mg
 - Vitamín A 4003.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.
 - 
                                2
Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.