Bramborový salát s česnekovým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 892 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 19.5 mg
 - Draslík 1501.1 mg
 - Vláknina 19180.9 mg
 - Vitamín A 19180.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Okurku omyjeme, nahrubo nastrouháme a necháme okapat na cedníku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Jogurt vymícháme s olejem dohladka, přidáme vymačkanou okurku, česnek a část nasekané máty. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Česnekovým jogurtem přelijeme brambory. Podáváme s nakrájenou paprikou a ozdobíme zbylou mátou.