Halaszlé - maďarská kapří polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 146.6 mg
 - Draslík 817.8 mg
 - Vláknina 1169.6 mg
 - Vitamín A 1169.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut.
 - 
                                3
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry.
 - 
                                4
Polévku ihned podáváme.