Salát z těstovin s gorgonzolou
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
 - 280 g Salát hlávkový
 - 220 g Sýr Gorgonzola
 - 220 g Těstoviny Farfalle
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 935 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 136.9 mg
 - Vláknina 9375.8 mg
 - Vitamín A 9375.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na skus, poté scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V mezičase připravíme zálivku smícháním olejů, octa, soli a pepře.
 - 
                                3
Do velké mísy rozložíme listy salátu (je možné použít několik druhů salátu), vsypeme odkapané těstoviny, půlky vlašských ořechů a gorgonzolu nakrájenou na kostky. Salát zalijeme zálivkou, promícháme a ihned podáváme.