Taqliatelle v zeleném krému
Suroviny
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
 - 80 g Fazole bílé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Sůl
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 500 ml Voda pitná
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 857 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 943.4 mg
 - Vláknina 16342.5 mg
 - Vitamín A 16342.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme fenykl, kuchyňsky připravíme a pokrájíme na proužky.
 - 
                                2
Na oleji a másle zvolna povaříme nasekanou šalotku, přidáme fenykl a za občasného podlévání menším množstvím vývaru ho podusíme 10 minut, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Očistíme špenát a spaříme ho, scedíme a potom vložíme k fenyklu, vše rozmixujeme dohromady s polovinou fazolí a případně dochutíme.
 - 
                                4
Tagliatelle ve slané vodě uvaříme, scezené vložíme do pánve s připraveným krémem.
 - 
                                5
Přidáme zbylé fazole rozkrojené na polovinu a podáváme se sýrovými lupínky.