Ravioli plněné kapustou
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 300 g Kapusta hlávková
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 80 g Vepřový bok
 - 150 g Sýr Ricotta
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Lanýž
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 0.94 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1636 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 590.6 mg
 - Draslík 733.4 mg
 - Vláknina 10204.5 mg
 - Vitamín A 10204.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.