Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 50 g Olivy černé
 - 500 g Brokolice
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Šalotka
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 300 g Mušle slávky
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 ml Voda pitná
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 100 ml Víno bílé
 - 30 ml Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1342 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 22 mg
 - Draslík 799.3 mg
 - Vláknina 13837.5 mg
 - Vitamín A 13837.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 129.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni.
 - 
                                2
Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou.
 - 
                                3
Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem.