Marmeláda z jablek a citronů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1643 kcal
 - Sacharidy 429 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 429 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 768.3 mg
 - Vláknina 28466.7 mg
 - Vitamín A 28466.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka ponořena. Přidáme šťávu z citronu a necháme vařit.
 - 
                                2
Uvařená jablka slijeme přes síto a necháme okapat.
 - 
                                3
Získanou šťávu přelijeme zpět do hrnce a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Hotová marmeláda zůstane po kápnutí na talířek ve tvaru kuličky.
 - 
                                5
Přisypeme pokrájenou citronovou kůru a povaříme ještě 2 minuty.
 - 
                                6
Kůru odstraníme a marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek citronové kůry a uzavřeme.