Ořechový koláč s parmezánovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 60 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 329.7 mg
- Draslík 97.4 mg
- Vláknina 3526.5 mg
- Vitamín A 3526.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse nebo v robotu zpracujeme ořechy, mouku a osolené máslo na jemnou drobenku. Přilijeme trochu studené vody a pokračujeme, až vznikne soudržné těsto. Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno korpusu několikrát propíchneme vidličkou a formu uložíme na 30 minut do chladničky.
-
2
Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme dalších 10 minut.
-
3
Smetanu rozšleháme s vejci, žloutky, nastrouhaným sýrem, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směs nalijeme na korpus, formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 25 minut.
-
4
Upečený ořechový koláč necháme 10 minut ve formě odpočinout, nakrájíme na porce a podáváme teplý.