Kuře na provensálský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • 2 hrnek Víno červené
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 903.1 mg
  • Vláknina 2585 mg
  • Vitamín A 2585 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, naporcujeme na 6 porcí, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej v pekáčku, kuře do něj vložíme a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, cherry rajčata, olivy, posypeme 1 lžící nasekané pažitky, podlijeme červeným vínem a dáme do trouby péct asi na 30 minut. Dozlatova upečené kuře vyndáme a podáváme.

Komentáře k receptu