Kuře na bramborákové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 454.8 mg
 - Draslík 998.6 mg
 - Vláknina 5326.5 mg
 - Vitamín A 5326.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.
 - 
                                2
Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).
 - 
                                4
Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.
 - 
                                5
Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.
 - 
                                6
Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.