Norský losos
Suroviny
- 700 g Losos - filety
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 500 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Cibulka jarní
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 95.5 mg
 - Draslík 1499.6 mg
 - Vláknina 11641.8 mg
 - Vitamín A 11641.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky lososa osolíme, opepříme a lehce potřeme máslem.
 - 
                                2
5-6 minut je po obou stranách grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod
 - 
                                3
horkým grilem, až mají porce zlatohnědou barvu.
 - 
                                4
Špenát: Rozpálíme olej, přidáme kolečka cibulky, drcený česnek a průběžně promícháváme a smažíme. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, nakrájený špenát a podusíme ještě asi 8 minut. Dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
Lososa ozdobíme stočenými plátky citronu a podáváme spolu se špenátem.