Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné
Suroviny
- 250 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
 - 200 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 g Máslo bylinkové
 - 400 g Hlíva ústřičná
 - 1 g Majoránka
 - 20 g Česnek
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 177.7 mg
 - Draslík 84.2 mg
 - Vláknina 969 mg
 - Vitamín A 969 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.