Smažené telecí řízky obalené v sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 333.3 mg
 - Draslík 747.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme. Telecí kýtu nakrájíme na řízky, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Okraje masa nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a pouze z jedné strany v nastrouhaném sýru.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce osmahneme z obou stran, pak oheň zmírníme a pomalu je dosmažíme doměkka.
 - 
                                3
Před podáváním řízky pokapeme rozehřátým máslem.
 - 
                                4
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky, které přelijeme vypečenou šťávou.