Mrkev s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 311 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 172.3 mg
  • Vláknina 10450 mg
  • Vitamín A 10450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a na polovině rozpáleného másla podusíme 4 minuty. Zalijeme vínem a povaříme na mírném ohni 10 minut. Přidáme pórek na kolečka, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut.

  • 2

    Mleté maso osolíme, opepříme a zbylém másle opečeme ze všech stran dohněda. Hotové maso promícháme s mrkvovou směsí a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu