Sýr domácí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Tvaroh konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 1.7 mg
  • Vláknina 26.2 mg
  • Vitamín A 26.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 265.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat).

  • 2

    Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout.

  • 3

    Ztuhnutý sýr je chutný.

Komentáře k receptu