Vepřová krkovice vařená v sádle s česnekem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 280 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Sádlo škvařené
  • 100 g Hořčice kremžská
  • 5 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 20 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 990 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 157.9 mg
  • Draslík 120 mg
  • Vláknina 2317.3 mg
  • Vitamín A 2317.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou a osušenou krkovici rozkrojíme na dvě části. Každou stáhneme provázkem tak, že z masa utvoříme válečky. Maso osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Očistíme velkou cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Očistíme 2 paličky česneku (asi 20 stroužků) a pokrájíme je. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout.

  • 2

    Ve vyšším, větším hrnci si rozpálíme sádlo a špalíčky masa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme celkem asi 8 minut. Maso vyjmeme, na výpek dáme cibuli, kterou osmažíme dorůžova, přidáme česnek, celé snítky bylinek, promícháme a krátce, asi 1 minutu ještě smažíme. Poté přidáme maso a vše zalijeme rozehřátým vyškvařeným sádlem (1-1,8 kg). Sádla dáme tolik, aby maso bylo zcela v sádle ponořené. Záleží na velikosti nádoby.

  • 3

    Krkovici v sádle zvolna vaříme - tzv. "táhneme" při mírné teplotě 90°C 3-4 hodiny. Poté ji v sádle necháme vychladnout do druhého dne.

  • 4

    Druhý den sádlo z krkovice odstraníme, maso pokrájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí.

Komentáře k receptu