Omáčka raita pro alergiky na laktózu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 247.3 mg
- Vláknina 2024.8 mg
- Vitamín A 2024.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
-
2
Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem, osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.