Bramborová polévka s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 113.7 mg
 - Draslík 329.3 mg
 - Vláknina 5825 mg
 - Vitamín A 5825 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s ovesnými vločkami je osmažíme na tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Polévku prolisujeme a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.
 - 
                                3
Nakonec polévku ještě prohřejeme a přidáme nasekanou petrželovou nať.