Exotické ovoce s banánovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Máta
  • 200 g Datle
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 80 ml Koňak vaječný
  • 4 ks Kiwi
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 2 ks Nektarinka
  • 2 ks Banány
  • 1.5 dl Šťáva z růžových grepů
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1357.3 mg
  • Vláknina 124226 mg
  • Vitamín A 124226 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a naaranžujeme na půlku čtyř dezertních talířků.

  • 2

    Čerstvé fíky omyjeme, osušíme, pokrájíme na třetinky a úhledně naskládáme na druhou půlku talířků.

  • 3

    Omyté nektarinky osušíme, odstraníme pecky, rozkrájíme na třetinky a opět naaranžujeme na talířky. Vypeckované datle krájíme na jemné plátky, poskládáme také na talířky.

  • 4

    V kastrůlku povaříme šťávu z grepů a pomerančovou šťávu do zahoustnutí. Přimícháme med, mícháme na mírném ohni do rozpuštění a ihned stáhneme ze sporáku. Oloupané a na kousky pokrájené banány rozmixujeme, přidáme do vychladlé vařené hmoty. Vše dohromady rozšleháme a necháme ještě v lednici vychladnout.

  • 5

    Těsně před podáváním připravené ovoce na talířcích, přelijeme vychlazeným banánovým krémem. Krém každé porce pokapeme vaječným koňákem, ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře k receptu