Péřová buchta II
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 2 kávová lžička Mléko polotučné
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Pudinkový prášek - kakaový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 l Mléko polotučné
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 123.2 mg
 - Draslík 127.3 mg
 - Vláknina 1094 mg
 - Vitamín A 1094 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).
 - 
                                2
Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.
 - 
                                3
Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.
 - 
                                4
Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.
 - 
                                5
Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

