Čínské závitky
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Zázvor
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 3 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2.1 mg
 - Vláknina 12546.7 mg
 - Vitamín A 12546.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso orestujeme. Přidáme zeleninou směs a společně restujeme. Směs okořeníme solí, pepřem, zázvorem, skořicí a sójovou omáčkou. V případě, že je směs moc řídká, zahustíme ji solamylem. Náplň by neměla téct, jinak nepůjdou závitky plnit a na pánvi budou prskat.
 - 
                                3
Stranou si v míse s vodou připravíme podle návodu rýžový papír. Ten je k dostání v každém supermarketu (v oddělení exotických potravin, někdy také u rýže).
 - 
                                4
Až papír změkne, naplníme jej lžící směsi, svineme do závitku a přeložíme konce, aby směs nemohla vytéct. Někdy je dobré použít dva papíry na sobě, aby směs dobře držela uvnitř.
 - 
                                5
Poté smažíme čínské závitky na rozpáleném oleji.