Paris brest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
-
2
Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
-
3
Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
-
4
Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
-
5
Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka o průměru 4 cm. Posypeme je lžící moučkového cukru
-
6
7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
-
7
Zbylé mléko ohřejeme.
-
8
Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté přidáme nugát a vaříme do zhoustnutí.
-
9
Bochánky rozpůlíme a naplníme krémem. Podáváme posypané moučkovým cukrem.