Ovocné želé z džusu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 63 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 95.6 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zhruba v polovině odměřeného džusu necháme 15 minut nabobtnat práškovou živočišnou želatinu. Pak ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme, ale teplota nesmí přesáhnout 60°C. Jde to velice dobře i u nižší teploty. Pak ji necháme trochu zchladnout a smícháme se zbytkem studeného džusu.
 - 
                                2
Silikonovou formu vevnitř velmi jemně přetřeme olejem, přebývající odstraníme ubrouskem. Do formy nalijeme prochladlou směs, vložíme do chladničky a necháme několik hodin důkladně ztuhnout.