Pikantní bruschetta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Niva sýr s modrou plísní
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Klobása debrecínská
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98.4 mg
  • Vláknina 5360 mg
  • Vitamín A 5360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova.

  • 2

    Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá).

  • 3

    Klobásu, cibuli a sýr nakrájíme na velmi tenké plátky. Navrstvíme je na bruschety a ozdobíme šalvějí.

Komentáře k receptu