Vepřový guláš s fazolkami
Suroviny
- 750 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 šálek Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 524 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 136 mg
 - Draslík 687.2 mg
 - Vláknina 3637.5 mg
 - Vitamín A 3637.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
 - 
                                2
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
 - 
                                3
Do hotového guláše přidáme lžíci rajčatového protlaku a 2 šálky šikmo pokrájených sterilovaných fazolek.