Brambory zapečené s mletým masem a lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 94.5 mg
 - Draslík 684.1 mg
 - Vláknina 6768.5 mg
 - Vitamín A 6768.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a sladkou paprikou. Dusíme asi 20 minut. Potom přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut.
 - 
                                3
Ve velké míse smícháme směs s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéci do trouby. Zapékáme asi 15 minut.
 - 
                                4
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme pekáček. Zapékáme dalších 15-20 minut.