Tabouleh
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 150 g Kuskus
 - 125 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Petržel - nať
 - 2 ks Okurka salátová
 - 1 ks Salát římský
 - 1 ks Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 764.3 mg
 - Vláknina 10322.2 mg
 - Vitamín A 10322.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou, necháme nabobtnat a vychladnout. Rajčata omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky, okurky rovněž.
 - 
                                2
Mátu a petrželku omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme.
 - 
                                3
Olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř smícháme a dresinkem přelijeme salát. Dobře promícháme a necháme asi půl hodiny odležet.
 - 
                                4
Římský salát omyjeme, osušíme a listy otrháme až na srdíčko, to nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do salátu, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
 - 
                                5
Zbývající listy salátu upravíme na velkou plochou mísu a rozložíme na ně hotový salát.