Tabouleh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 150 g Kuskus
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát římský
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 764.3 mg
  • Vláknina 10322.2 mg
  • Vitamín A 10322.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou, necháme nabobtnat a vychladnout. Rajčata omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky, okurky rovněž.

  • 2

    Mátu a petrželku omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme.

  • 3

    Olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř smícháme a dresinkem přelijeme salát. Dobře promícháme a necháme asi půl hodiny odležet.

  • 4

    Římský salát omyjeme, osušíme a listy otrháme až na srdíčko, to nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do salátu, dochutíme solí a citrónovou šťávou.

  • 5

    Zbývající listy salátu upravíme na velkou plochou mísu a rozložíme na ně hotový salát.

Komentáře k receptu