Grilovaní garnáti na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 290 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 24 ks Garnát obecný
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 213.2 mg
  • Vláknina 6094.9 mg
  • Vitamín A 6094.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty očistíme a napícháme na špejle, které jsem předtím máčeli třicet minut v horké vodě. Umixujeme cibuli, dva stroužky česneku, koriandr, mátu, petržel, chilli, šťávu, olej, papriku a kmín. Ve směsi obalíme garnáty a v igelitovém pytlíku je uložíme na tři až čtyři hodiny do ledničky.

  • 2

    Po vyjmutí je grilujeme na roštu a podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu