Falafel v tortile

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna
  • 11.11 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Tortilla
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 1090.2 mg
  • Vláknina 42819.6 mg
  • Vitamín A 42819.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu na noc ponoříme do vody, poté ji slijeme, propláchneme a deset minut zprudka povaříme v čerstvé vodě, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.

  • 2

    Cizrnu, nasekanou cibuli, dva nasekané stroužky česneku, petrželku, kmín, koriandr, prášek do pečiva rozmixujeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Ze směsi vytvoříme malé placky, na oleji je z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme je uložené v tortilách.

Komentáře k receptu