Rýže z africké kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 250.2 mg
 - Vláknina 7139.8 mg
 - Vitamín A 7139.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.
 - 
                                3
Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
 - 
                                4
Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.