Marocká jehněčí kýta bez kosti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Jehněčí kýta
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 166.1 mg
  • Draslík 779.1 mg
  • Vláknina 803.2 mg
  • Vitamín A 803.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřežeme tuk z horní části kýty.

  • 2

    Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko.

  • 3

    Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa.

  • 4

    Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku.

  • 5

    Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor.

  • 6

    Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami.

  • 7

    Hodinu necháme v lednici marinovat.

  • 8

    Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy.

  • 9

    Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky.

  • 10

    Přemístíme na mísu a podáváme se salátem.

Komentáře k receptu