Polévka se zeleninou a kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 146 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jehněčí maso
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Šalotka
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Rajčata
  • 0.25 šálek Čočka jedlá
  • 0.5 šálek Cizrna
  • 0.25 šálek Nudle vaječné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 1523.8 mg
  • Vláknina 21416.9 mg
  • Vitamín A 21416.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 612.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata třicet sekund necháme stát ve vařící vodě, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nekrájíme na čtvrtky. Kostičky jehněčího, skořici, máslo, estragon, petrželku a nasekanou cibuli opékáme pět minut, pak přidáme rajčata a dusíme je dalších deset minut. Čočku propereme a spolu s cizrnou (namočenou přes noc a vysušenou) a 625 ml vody, solí a pepřem přivedeme do varu na hodinu a půl. Přidáme cibuli a vaříme ještě půl hodiny. Pět minut před koncem zavaříme nudle.

  • 2

    Polévku ozdobíme estragonem, citronovými plátky a skořicí.

Komentáře k receptu