Jehněčí kebaby marocké

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 181.1 mg
  • Vláknina 7060.8 mg
  • Vitamín A 7060.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1069.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na stejné kousky. V míse smícháme olej, chilli, citronovou šťávu a kůru, rozetřený česnek, zázvor, koriandr a kmín. Do této marinády dáme maso a promícháme. Zakryjeme mísu a necháme marinovat 2 hodiny.

  • 2

    Na 8 dílů nařízneme citron a cibuli.

  • 3

    Z cuket odřízneme slupky na tenké dlouhé proužky a pak je pokrájíme na silnější kolečka.

  • 4

    Vyndáme maso z marinády a napícháme maso střídavě s citronem, cibulí a cuketou na grilovací jehly.

  • 5

    Opékáme kebaby 10 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 6

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu