Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Kmín drcený
  • 7 g Skořice mletá
  • 200 g Bulgur
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 524.7 mg
  • Vláknina 32305 mg
  • Vitamín A 32305 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Pod poklicí ještě necháme dojít.

  • 2

    Smícháme kmín a skořici, citronovou kůru a šťávu, olivový olej, nasekanou cibulku a koriandr a vmícháme to k bulguru.

  • 3

    Cizrnu slijeme (nebo uvaříme, pokud nemáme konzervovanou) a také ji přidáme k bulguru.

  • 4

    Podáváme studené i teplé.

Komentáře k receptu