Donuty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 95.6 mg
 - Draslík 44.9 mg
 - Vláknina 2373.5 mg
 - Vitamín A 2373.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mléko s cukrem, rozšlehaným vejcem, částí mouky a kypřicím práškem. Vše mícháme a přidáváme podle potřeby zbylou mouku, až se vytvoří těsto, které již nelepí.
 - 
                                2
Těsto osmkrát prohněteme, vyklopíme je na pomoučený vál a rozválíme. Kulatou formičkou s otvorem uprostřed vykrajujeme donuty a vkládáme je do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
 - 
                                3
Usmažené donuty vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a podáváme.