Moje nejlepší rýže
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
 - 350 g Rýže loupaná
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Jablka
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Hřebíček
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Pistácie
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 842 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 1262.4 mg
 - Vláknina 18337.1 mg
 - Vitamín A 18337.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1190.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme dohněda. Zmírníme oheň na minimum, přidáme cibuli nakrájenou najemno, žampiony nakrájené na plátky, celer nakrájený na drobné kostičky a jablko rovněž nakrájené na kousky. Opékáme za občasného míchání, až jsou žampiony měkké. Přidáme rozinky, promícháme a odstavíme.
 - 
                                2
Slepičí vývar nalijeme do hrnce, uvedeme do varu, osolíme a okořeníme skořicí, mletým hřebíčkem a pepřem.
 - 
                                3
Syrovou propranou rýži dáme na dno zapékací misky, na rýži navrstvíme směs masa a zeleniny a vše opatrně zalijeme horkým vývarem. Povrch posypeme oříšky a dáme nepřikryté péci do předehřáté trouby asi na 30 minut, až se tekutina úplně vsákne. Vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut dojít.
 - 
                                4
Povrch ozdobíme dílky pomeranče a podáváme.