Tortilly s hovězím a zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso přední
  • 150 g Zelí červené - sterilizované
  • 150 g Hrášek
  • 10 ml Med včelí
  • 5 ml Olej stolní
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Paprika zelená
  • 7 ks Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Šalotka
  • 4 plátek Tortilla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 910.1 mg
  • Vláknina 9107.8 mg
  • Vitamín A 9107.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortilly krátce ohřejeme na suché pánvi, aby změkly.

  • 2

    Smícháme sójovou omáčku, vývar, med a necháme uležet.

  • 3

    Na wok pánvi na středně silném plameni na oleji smažíme šalotky nakrájené na kolečka a zázvor nasekaný najemno. Za jednu minutu přidáme nakrájené hovězí, to zhnědne přibližně za čtyři minuty. Pak přimícháme mrkev, papriku a celer, vše nakrájené na nudličky a rozpůlené fazolky. Po dalších čtyřech minutách přidáme zelí, loupaný hrášek a sójovou směs. Po promíchání odstavíme.

  • 4

    Za dvě minuty podáváme směs ve svinutých tortillách.

Komentáře k receptu