Chilli con carne z mletého masa
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 20 g Koriandr mletý
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 750 g Hovězí maso mleté
 - 20 g Oregano sušené
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Kmín římský
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 761 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 116.3 mg
 - Draslík 1471.9 mg
 - Vláknina 19238.2 mg
 - Vitamín A 19238.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma.
 - 
                                2
Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme.