Kuřecí křidélka Buffalo
Suroviny
- 75 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 1 ks Šalotka
 - 4 ks Kuřecí křídla
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 149.1 mg
 - Draslík 510.9 mg
 - Vláknina 622.3 mg
 - Vitamín A 622.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, rajčatový protlak, oregano, tabasco a cukr rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme,a vložíme do mísy. Přidáme omytá kuřecí křídla, dobře promícháme. Necháme asi 30 minut v chladničce.
 - 
                                2
Křídla urovnáme kůží dolů na plech potřený olejem a plech vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut.
 - 
                                3
Potom křidélka obrátíme a pečeme ještě 15 minut.
 - 
                                4
Ze zakysané smetany, rozdrobeného sýra, citronové šťávy a nakrájené pažitky v misce ušleháme studenou omáčku.
 - 
                                5
Křidélka upravíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                