Kuřecí závitky s žampionovou nádivkou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 150 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Strouhanka
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový květ
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 821 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 335.5 mg
 - Draslík 972.2 mg
 - Vláknina 1811.3 mg
 - Vitamín A 1811.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V kastrole na másle osmažíme žampiony, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, přimícháme muškátový květ, pepř, sůl a sýr. Vymícháme hladkou omáčku, kterou necháme vychladnout.
 - 
                                3
Kuřecí prsa naklepeme a plníme sýrovou omáčkou. Maso přeložíme, kraje sklepneme a plněná prsa opatrně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Závitky osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji po obou stranách. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Ihned podáváme.