Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Ananas
 - 60 g Cukr krupice
 - 600 g Vepřová kýta
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Voda pitná
 - 60 ml Voda pitná
 - 50 ml Ocet vinný
 - 180 ml Olej rostlinný
 - 80 ml Ananasová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 161.8 mg
 - Draslík 628.3 mg
 - Vláknina 733.6 mg
 - Vitamín A 733.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka.
 - 
                                3
V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple.
 - 
                                4
V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme.
 - 
                                5
V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem.
 - 
                                6
Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.