Kuřecí hamburgery
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Žemle tuková
 - 4 plátek Salát hlávkový
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 207.8 mg
 - Draslík 566 mg
 - Vláknina 2440 mg
 - Vitamín A 2440 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme najemno, jarní cibulku na kolečka, petrželovou nať usekáme najemno.
 - 
                                2
Kuřecí prsa umeleme.
 - 
                                3
Smetanu promícháme se strouhankou a necháme odležet.
 - 
                                4
Cibuli zpěníme na másle a necháme zchladnout.
 - 
                                5
V míse promícháme mleté maso s cibulí, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, smetanou, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Z hmoty tvoříme placičky o průměru housky, asi 1 cm silné, dáme pod fólii a necháme v lednici odležet.
 - 
                                7
Housky podélně rozkrojíme a na grilu ohřejeme.
 - 
                                8
Hamburgery opečeme na grilovací pánvi dozlatova, z každé strany asi 5 minut.
 - 
                                9
Na spodní půlku housky dáme list salátu, lžíci kukuřice a hamburger. Ten potřeme kečupem, hořčicí a přiklopíme druhou půlkou housky.