Zapékané mexické brambory
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 5 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 79.8 mg
 - Draslík 946.6 mg
 - Vláknina 17902 mg
 - Vitamín A 17902 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme je na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
 - 
                                2
Mezitím opečeme na kousky nakrájenou slaninu a orestujeme plátky cibule.
 - 
                                3
Brambory smícháme s fazolemi, cibulí, slaninou, měsíčky rajčat a vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                4
Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, trochu ho zředíme nálevem z fazolí a zalijeme jím brambory. Ještě posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut.