Taštičky s hovězím masem a hrozinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Hovězí maso mleté
  • 300 g Listové těsto
  • 20 g Hrozinky
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Petržel - nať
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 94.9 mg
  • Draslík 133.2 mg
  • Vláknina 2243.9 mg
  • Vitamín A 2243.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme zakysanou smetanu, protlak, ochutíme solí, pepřem a tabaskem.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Listové těsto necháme rozmrznout, troubu rozpálíme na 200 °C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrojíme kolečka o průměru 8-10 cm. Na každé z nich dáme lžičku náplně, několik kousků vejce a 3 hrozinky. Přeložíme napůl a okraje přitiskneme vidličkou. Taštičky rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.

  • 3

    Pečeme na střední liště cca 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu