Taštičky s hovězím masem a hrozinkami
Suroviny
- 75 g Hovězí maso mleté
- 300 g Listové těsto
- 20 g Hrozinky
- 1 ks Cibule
- 5 ks Petržel - nať
- 3 ks Koriandr čerstvý
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tabasco
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 94.9 mg
- Draslík 133.2 mg
- Vláknina 2243.9 mg
- Vitamín A 2243.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme zakysanou smetanu, protlak, ochutíme solí, pepřem a tabaskem.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Listové těsto necháme rozmrznout, troubu rozpálíme na 200 °C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrojíme kolečka o průměru 8-10 cm. Na každé z nich dáme lžičku náplně, několik kousků vejce a 3 hrozinky. Přeložíme napůl a okraje přitiskneme vidličkou. Taštičky rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.
-
3
Pečeme na střední liště cca 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.