Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 33.2 mg
 - Draslík 66.9 mg
 - Vláknina 4781 mg
 - Vitamín A 4781 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené vařené maso pokrájíme na drobné kostičky. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v 1/2 litru osolené vody 5 - 7 minut. Pak kapustu scedíme a necháme okapat. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené maso, růžičkovou kapustu, ochutíme černým pepřem a krátce vše osmažíme. Směs necháme vychladnout.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na jejich střed položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme k sobě.
 - 
                                3
Takto připravíme minimálně 8 porcí. Připravené pirohy poklademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 minut.