Taštičky s hovězím masem a hrozinkami
Suroviny
- 75 g Hovězí maso mleté
 - 300 g Listové těsto
 - 20 g Hrozinky
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Petržel - nať
 - 3 ks Koriandr čerstvý
 - 1 ks Chilli paprička zelená
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tabasco
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 94.9 mg
 - Draslík 133.2 mg
 - Vláknina 2243.9 mg
 - Vitamín A 2243.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme zakysanou smetanu, protlak, ochutíme solí, pepřem a tabaskem.
 - 
                                2
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Listové těsto necháme rozmrznout, troubu rozpálíme na 200 °C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrojíme kolečka o průměru 8-10 cm. Na každé z nich dáme lžičku náplně, několik kousků vejce a 3 hrozinky. Přeložíme napůl a okraje přitiskneme vidličkou. Taštičky rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.
 - 
                                3
Pečeme na střední liště cca 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.