Bramborové tortilly s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.89 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 1362 mg
  • Vláknina 15447.8 mg
  • Vitamín A 15447.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Suroviny rozdělíme na dva díly.

  • 2

    400 g bramborových plátků opékáme na oleji asi 10 minut a během pečení je občas obrátíme. K bramborám přidáme polovinu cibule, polovinu paprik a opékáme společně asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinou obložíme tortillu. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Polovinou směsi přelijeme rajčata a pod pokličkou necháme na mírném oni ztuhnout asi 15 minut.

  • 4

    Stejným způsobem připravíme druhou tortillu ze zbylých surovin.

Komentáře k receptu